Ezt kell eldöntened, ha vállalkozásod növekedésnek indul

Kezdőlap - Cégépítés - Ezt kell eldöntened, ha vállalkozásod növekedésnek indul
post9
Kategória:

Ezt kell eldöntened, ha vállalkozásod növekedésnek indul

Sok vállalkozó kerül abba a helyzetbe, hogy remek marketinget folytat, ami be is váltja a hozzá fűzött reményeket, és egyszercsak beüt a káosz. Mármint a jó értelemben vett káosz. Eljut abba a helyzetbe, hogy a megnövekedett ügyféligények miatt már nem bírja egyedül, vagy a jelenlegi csapattal a munkát, és ott áll tanácstalanul. Mit tegyen, mert ott állnak a kapuban a vevők, szíve szerint minden munkát elvállalna, de már nem bírja. És már nem csak a munka kezdi megsínyleni a helyzetet, de a magánélet is.

Az első, hogy el kell döntened, miként képzeled el a vállalkozásod jövőjét.

Ha azért csinálod, mert a szakmai részét imádod, és sosem adnád ki a kezedből a gyártást/szolgáltatást teljesen, akkor meg kell tanulnod nemet mondani, és kevés, de minőségi ügyféllel dolgozni. Egy életed van, korlátos kapacitásokkal. Annyi ügyfelet kell vállalnod, amennyit az általad elképzelt magánélet mellett ki tusz szolgálni. Ha kevesebb ügyfelet vállalsz, akkor az legyen minőségi. Jól fizető munkákat hozzanak, időben fizessenek és lehetőleg hasonló potenciális ügyfeleket ajánljon.

Ha nem tudod elengedni a gyártást, vagy szolgáltatást, akkor nem javaslom, hogy nagy csapatot építs. (Ha a személyed köré épül egy cég, és holnap elüt egy villamos, akkor mi lesz azokkal a családokkal, akiknek a megélhetését részben te biztosítod azzal, hogy munkát adsz az egyik tagjának?)

Ha úgy döntesz, hogy egy céget akarsz építeni, akkor pedig meg kell tanulnod elengedni a gyártás/szolgáltatás részét. Egy életed van, korlátos kapacitásokkal. Akkor a feladatod az lesz, hogy olyan folyamatokat alakíts ki, olyan munkatársakat vegyél fel, akikkel tudod garantálni azt a minőséget, amit szívesen felvállalsz. (Az egy tévhit, hogy minőséget csak úgy lehet előállítani, ha te magad csinálod. Úgy is lehet, ha jó folyamatokat alakítasz ki.)

A cégépítés viszont nem biztos, hogy annyi örömet fog okozni, mint ha te próbálnád kielégíteni a vevők igényeit. Jól át kell gondolni, mert a korábbiaktól jelentősen eltérő feladatokat jelent. De ennek is megvannak a maga szépségei. És ha jól csinálod, akkor nem csak nagyobb és erősebb vállalkozásod lesz, de a magánéletre is több időd jut

Oszd meg:

Szólj hozzá

Kapcsolat

  • Email címünk:

    info @ ideacom . hu

  • Címünk:

    2600 Vác, Sirály utca 20. fszt. 2.

  • Telefon:

    (+36) 20/ 364 4473

Információk egyenesen a postafiókodba!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legutóbbi bejegyzések